Wat is het
In mijn behandelingen werk ik met lichaamsenergie. De spanning van een energieblokkade verdwijnt na verloop van tijd en laat soms een litteken achter. Dit kan letterlijk een litteken in het lichaam zijn, maar ook een andere groef wat een herinnering blijft aan de spanning of blokkade, want je wordt erdoor getekend. Het kenmerkt je als mens en hierdoor bouw je je persoonlijkheid op. Tegelijkertijd wordt dit litteken onderdeel van je rugzakje, de ervaringen die je hebt meegemaakt en die je hebben gevormd maar waarmee je in sommige gevallen nog steeds   zoekt naar een balans om ermee om te kunnen gaan in je dagelijkse leven.

Als therapeut kan ik zeggen dat ik veel ervaring heb en veel heb gezien, zowel beroepsmatig als privé, en veel voeten in mijn handen heb gehad. Ik kan echter nog zo mijn best doen en je bij wijze van spreken zeven dagen in de week masseren drie keer op een dag, maar dan nog lukt het me niet om sommige dingen te ontspannen of verbeteren omdat sommige spanningen te diep zitten. Dat zijn de dingen die in je rugzakje terechtkomen en die jou hebben gevormd. Op dat moment zet ik de Healy in.

De Healy is een klein apparaatje dat energie ontspant. Het ontspant energie in de ruimte en als ik het aansluit op je lichaam dat ontspant het jouw lichaamsenergie. Door te werken met energie als basis en door deze in trilling te brengen, schud ik bestaande blokkades los. Dit gaat steeds dieper als ik dit vaker doe en zo worden ook de oorspronkelijke energieblokkades in beweging gebracht. Dit zijn de spanningen die in je rugzakje zitten en jouw persoonlijkheid vormen, maar die je nog steeds lastig vindt en die spanning veroorzaken. Je bent er echter ondertussen aan gewend geraakt en hebt ermee leren leven.

Als ik de Healy gebruik tijdens een behandeling dan wordt het effect van deze behandeling versterkt. Zo kan ik bij een ontspannende massage de zenuwbanen losmaken via de Healy en tegelijkertijd zelf met de massage een zuivering stimuleren. Dan wordt de ontspanning op twee fronten aangepakt. Tevens kan ik bijvoorbeeld bij artrose de Healy afstemmen op ontspanning van gewrichten terwijl ik in de massage de spieren en pezen losmaak. Hierbij wordt de artrose ook vanuit verschillende kanten verminderd. Dit zorgt voor een zeer sterk effect dat ook doorgaat na de behandeling.

Ik geef meestal de eerste behandeling voetreflextherapie zonder Healy om jouw voeten te leren kennen en we starten vanaf de tweede keer hiermee. Dan maken we contact met het spanningsveld en de energieblokkade van jE klacht of pijnpunt door hierover in gesprek te gaan. Daardoor wordt al een verandering in gang gezet, waarbij we de Healy gebruiken om af te stemmen en de juiste plek in beweging te brengen. In deze oefening stimuleer je zelf het zelfherstellend vermogen en word je ondersteund door de Healy.

Voor wie

Bij bijna iedereen die openstaat voor het effect kan ik de Healy gebruiken. Deze mogelijkheid bestaat in combinatie met een behandeling VoetreflexPlus™, Oncoreflex® of als Healy-behandeling apart, waarbij je alleen een behandeling met de Healy ontvangt. Ik bewaar enige reserve bij (kleine) kinderen en volwassenen die niet (meer) volledig wilsbekwaam zijn door bijvoorbeeld ouderdom of een verstandelijke beperking.

Duur van een consult

Het gebruik van de Healy tijdens een behandeling kost geen extra tijdsinvestering en geen extra kosten. Een Healy-behandeling zonder massage duurt een uur.