Kanker Pink RibbonVoor wie
Voor iedereen die de diagnose van kanker heeft gekregen en zijn of haar energieniveau wil verbeteren door middel van OncoReflex®. Dit is een techniek van voetreflextherapie speciaal gericht op het begeleiden van cliënten met kanker.

Wat is het beoogde effect
Je krijgt inzicht in het effect van kanker op jouw situatie via OncoReflex®. Hierbij is aandacht voor de behandel- en de herstelfase. Je emoties worden zichtbaar, we werken er aan om het gevoel van machteloosheid om te zetten naar kracht. Als er sprake is van doorgaan met leven met kanker is er aandacht voor de extreme moeheid die daar vaak mee gepaard gaat. We kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat je weer meer energie krijgt. Het gebruik van (levenslange) medicatie en de bijwerkingen zoals neuropathie kan een aandachtspunt zijn. Ook het emotionele trauma door het steeds moeten inleveren komt aan de orde. Er kunnen veranderingen hebben plaatsgevonden in je sociale leven. Door voetreflextherapie wordt de verwerking van al die veranderingen gestimuleerd.

Logo OncoReflexDe behandelingen worden ingevuld met aspecten die jij belangrijk vindt en waardoor je weer meer kunt genieten van het leven.
Binnen de OncoReflex® worden verschillende manieren van masseren gebruikt, het uitgangspunt is VoetreflexPlus™. Dit is een vorm van voetreflextherapie waarin westerse en Chinese technieken gecombineerd worden. De basis ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM).

Door de combinatie van westerse en Chinese technieken ontstaan nieuwe verbanden en inzichten. Dit versnelt het herstel van het lichaam en stimuleert het zelfgenezend vermogen. Binnen OncoReflex® er is ook aandacht voor de aanpak vanuit de natuurgeneeskunde. Deze verschillende werkwijzen worden ondersteund met specifieke voetreflexmassages op maat.

Sinds 2019 zijn mijn therapieën geaccepteerd door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) wat inhoudt dat ik in de Verwijsgids Kanker sta. Dit is een gids die door artsen en verpleegkundigen actief wordt aanbevolen aan oncologische patiënten.

Duur van een consult
Elk consult duurt een uur. Het is mogelijk om eenmalig een voetreflexmassage te doen als kennismaking. Voor een gerichte en persoonlijke ondersteuning tijdens het gehele proces zijn meerdere sessies noodzakelijk.