VoetreflexplusVoor wie:
Voor iedereen, jong of oud, die wil ontspannen of kennismaken met voetreflextherapie.
In te zetten bij de behandeling van diverse lichamelijke klachten. Zoals migraine en hoofdpijn, (chronische) vermoeidheid, slaapproblemen, maag- en darmklachten, menstruatieklachten, hormonale klachten, huidaandoeningen, luchtwegaandoeningen, blaasontsteking, stress, zwangerschapsgerelateerde klachten en nog veel meer. Het kan ook mentale ondersteuning bieden bij ADHD, autisme, emotionele problemen (angst, verdriet, frustratie, woede) en het vinden van balans in je leven.
Voetreflexmassage kan ook preventief werken en is te combineren met andere vormen van reguliere en alternatieve geneeswijzen.

Wat is het beoogde effect:
VoetreflexPlus™ is een vorm van voetreflextherapie waarin westerse en Chinese technieken gecombineerd worden. De basis ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM). Door de combinatie van westerse en Chinese technieken ontstaan nieuwe verbanden en inzichten. Dit versnelt het herstel van het lichaam en stimuleert het zelfgenezend vermogen.

In de behandelingen geef ik aandacht aan de klacht of behoefte door een massage van de voeten, maar ook aandacht voor emoties zijn belangrijk. Ik combineer VoetreflexPlus™ met andere technieken zoals:
Tuina Massage (zeg: twiena)
Dit is een massagevorm vanuit de TCM waarbij hoofd, nek en schouders worden gemasseerd. Het wordt gebruikt bij specifieke klachten in het bovenlichaam en zorgt voor een sterke lichamelijke en emotionele ontspanning.
Of ik combineer het met familieopstellingen
Daarbij wordt inzicht gegeven in de processen binnen de familie door te kijken naar de persoonlijke plaats tussen de familieleden bezien vanuit de geboortelijn. Mogelijke weerstanden worden onderzocht en doorbroken. Er zijn ook andere combinaties mogelijk die zijn uitgewerkt als specialisatie en in deze website worden uitgelegd.
Zo kan een massage van hoofd, nek en schouders op het juiste moment een weldaad zijn voor je lichaam. Of misschien past een lichamelijke oefening beter bij de klacht, zoals een ademhalingsoefening bij luchtwegproblemen of een meditatie oefening bij emotionele problemen. We zoeken samen naar de beste behandeling in relatie tot de klacht en werken vervolgens aan ontspanning.

Duur van een consult:
Elk consult duurt een uur. Een eenmalige introductie- of ontspanningsmassage behoort tot de mogelijkheden. Om vervolgens gericht met een klacht aan de gang te gaan zijn meerdere behandelingen nodig. Na een kennismaking en gesprek over de voorgeschiedenis van de klacht zijn gemiddeld zes tot acht sessies nodig.