VoetreflexplusVoor wie
Voor iedereen, jong of oud, die wil ontspannen of kennismaken met voetreflextherapie.
In te zetten bij de behandeling van diverse lichamelijke klachten, zoals migraine en hoofdpijn, (chronische) vermoeidheid, slaapproblemen, maag- en darmklachten, problemen met menstruatie, hormonale klachten, huidaandoeningen, luchtwegaandoeningen, blaasontsteking, stress, zwangerschap gerelateerde klachten en nog veel meer. Het kan ook mentale ondersteuning bieden bij ADHD, autisme, emotionele problemen (angst, verdriet, frustratie, woede) en het vinden van balans in je leven.
Voetreflexmassage kan preventief werken en is te combineren met andere vormen van reguliere en alternatieve geneeswijzen.

Wat is het beoogde effect
VoetreflexPlus™ is een vorm van voetreflextherapie waarin westerse en Chinese technieken gecombineerd worden. De basis ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM). Door de combinatie van westerse en Chinese technieken ontstaan nieuwe verbanden en inzichten. Dit versnelt het herstel van het lichaam en stimuleert het zelfgenezend vermogen.

In de behandelingen geef ik aandacht aan jouw klacht of behoefte door een eerste gesprek waarin we samen de aspecten bespreken die voor jou belangrijk zijn. De eerste behandeling is een wederzijdse kennismaking en hierin geef ik je een massage die gericht is op jouw vraag op dat moment. Tegelijkertijd stem ik de behandeling af op je klacht en vertel ik mijn verwachtingen bij een vervolg. De tweede keer hebben we een informatief gesprek over de geschiedenis van jouw klacht, zodat ik een verband kan leggen dat de basis vormt voor mijn behandelplan. Dan maak ik ook gebruik van de aanvullende werking van de Healy in de massage die volgt. In de behandelingen daarna combineer ik VoetreflexPlus™ met andere technieken of met een specialisatie. We zoeken samen naar de beste behandeling in relatie tot jouw klacht en werken vervolgens aan ontspanning. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door een massage van de voeten en onderbenen, aangevuld met een oefening, zoals een ademhalingsoefening bij luchtwegproblemen of een meditatie oefening bij emotionele problemen. Emoties spelen immers een belangrijke rol in mijn aanpak. Ook het gesprek vooraf is een waardevolle afstemming voor het verdere verloop van de behandeling. Dan wordt ook het verband gelegd met jouw reacties en veranderingen buiten de behandelingen om.

Duur van een consult
Elk consult duurt een uur met een uitlooptijd van een kwartier. Een eenmalige introductie- of ontspanningsmassage behoort tot de mogelijkheden. Om vervolgens gericht met een klacht aan de gang te gaan zijn meerdere behandelingen nodig voor langdurig herstel. Na een kennismaking en gesprek over je lichamelijke conditie zijn gemiddeld zes tot acht sessies nodig.