VoetreflexplusVoor wie:
Voor verstandelijk beperkte cliënten met specifieke of algemene klachten. Lichamelijk en/of emotioneel/psychisch. Bijvoorbeeld obstipatie, slijm in de luchtwegen of slaapproblemen. Hoe omgaan met sterke emoties of het verwerken van verlies?
Het contact en de afspraken lopen meestal via de familie of begeleiding.

Wat is het beoogde effect:
Via VoetreflexPlus™, Tuina Massage en oefeningen wordt een kennismaking in gang gezet die is gebaseerd op lichamelijk contact en intuïtie. Er wordt een situatie opgebouwd van vertrouwen en lichamelijke ontspanning. Dit geeft mij inzicht in de emoties en omgeving van de cliënt en ik maak kennis met mensen, situaties en patronen die belangrijk zijn. Via communicatie met de cliënt of begeleider kunnen verbanden worden gelegd en kan de aanwezige spanning zichtbaar gemaakt worden. Doel van de massage is de conditie verbeteren door gerichte aandacht voor de cliënt.

Uit ervaring is gebleken dat veel cliënten moeite hebben om alle prikkels uit de omgeving te verwerken. Om indrukken en emoties een plek te geven en ze daarna weer los te laten. Dit onvermogen geeft  klachten zoals onrust, voedingsproblemen en agressie. In mijn behandelingen ondersteun ik bij het verwerken van indrukken, het omgaan met emoties en het loslaten ervan. Ik werk aan de emotionele weerbaarheid. Zodat ze sterker worden. Dit komt ten goede aan hun contacten en activiteiten.

Ik leg een verband tussen hun emotionele conditie en de lichamelijke klachten. Door een combinatie van Chinese massages en westerse behandelmethoden ontstaan nieuwe inzichten die het herstel versterken en zorgen dat het lichaam dit herstel zelf overneemt. De communicatie met begeleiders is belangrijk. Het kan een aanvulling zijn om eenmalig een verslag te schrijven van de behandelingen. Dit maakt het effect zichtbaar en overzichtelijk, zeker als er tegelijkertijd contact is tussen meerdere mensen zoals familie en begeleiding.

Duur van een consult:
De duur van een behandeling is afhankelijk van de spanningsboog van de cliënt. Meestal duurt de behandeling een half uur en wordt er een serie van zeven behandelingen afgesproken op een vaste dag en tijdstip. Met iedere cliënt (en begeleider) wordt een traject op maat afgesproken.